Tel. 040 - 230 69 20

Derde symposium Nederlands Hart Netwerk groot succes

24 september 2018

Woensdag 19 september 2018 heeft het derde symposium van het Nederlands Hart Netwerk (NHN) plaatsgevonden in de High Tech Campus in Eindhoven. Mede door de grote belangstelling (meer dan 300 aanwezigen) waren de voorwaarden voor een inspirerende avond ruim aanwezig. Gedurende het symposium werden zowel plenaire-als parallelsessies georganiseerd, waarbij aandacht was voor de scholing voor atriumfibrilleren en hartfalen en presentaties over transmurale projecten van het NHN.

Samen met de andere zorggroepen in deze regio is PoZoB partner in het NHN. Twee projecten waarvan het projectmanagement bij ons ligt, werden gepresenteerd: Transmurale hartrevalidatie en Atriumfibrilleren Detectie.

Dit tezamen heeft naar mening van de aanwezigen geresulteerd in een inspirerende en informatieve bijeenkomst. Uit de evaluatie blijkt dat de aanwezigen het symposium waarderen met een 7,8 en werd de inhoud van de parallelsessies aangemerkt als ‘interessant’ en ‘een goede aanvulling van de huidige kennis’. Daarnaast wordt het NHN geassocieerd met ‘innovatie’ (7,9), ‘kwaliteit’ (8,0) en ‘samenwerking’ (8,3).

Tijdens het symposium vond ook de kick-off plaats van Kleplijden-Connect, waarbij de eerste transmurale afspraak omtrent aortaklepstenose in Nederland werd gepresenteerd door zowel een huisarts, cardioloog en thoraxchirurg. Connect is onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie waarin programmalijnen zijn gedefinieerd waarvoor samenwerking tussen zorgaanbieders essentieel is. Het NHN heeft voor de veel voorkomende hartaandoeningen zorgstandaarden ontwikkeld waarbinnen patiënt relevante uitkomsten gemeten en verbeterd worden, mede op basis van gestandaardiseerde transmurale processen die continu geëvalueerd en doorontwikkeld worden.

Meer foto’s en informatie zijn te vinden op de website: www.nederlandshartnetwerk.nl   Zie verder ook het krantenartikel over het NHN in het Eindhovens Dagblad: Regio koploper bij zorg hartpatiënten.

En een interview in tijdschrift Skipr/Qruxx.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?