Tel. 040 - 230 69 20

Patiënten

De huisartspraktijk waar u bent ingeschreven maakt deel uit van zorggroep PoZoB

PoZoB ondersteunt uw huisarts, praktijkondersteuner en andere zorgverleners op verschillende gebieden zodat u de beste zorg kan ontvangen.  Staat uw huisarts op de overzichtskaart ‘zorg in de buurt’? Dan weet u dat uw huisarts lid is van PoZoB. Ook vindt u hier andere zorgaanbieders waarmee PoZoB samenwerkt.

Hoe kan het dat ik een bedrag van PoZoB op mijn zorgoverzicht van mijn zorgverzekeraar zie staan?

Huisartsen declareren kosten voor hun patiënten bij de zorgverzekeraars. In het kader van transparantie in de zorg is afgesproken om alle declaraties die gedaan worden bij de zorgverzekeraar op het zorgoverzicht te vermelden. Een aantal zorgverzekeraars maakt melding van de kosten die wij als zorggroep namens de huisartsen declareren. Het is voor u als patiënt wellicht niet altijd duidelijk waarom een zorggroep als PoZoB kosten in rekening brengt. Hieronder leggen wij dit uit.

Lees hier de uitleg.

Hoe doen we dit?

PoZoB maakt afspraken met huisartsen en zorgverleners over de kwaliteit van zorg, het registreren van de zorg en over het door- en terugverwijzen van u als patiënt. Dit alles om ervoor te zorgen dat u dichtbij huis de juiste zorg kan ontvangen. Meer informatie over onze zorgprogramma’s en werkwijze is terug te vinden in onze patiëntenfolders.

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?