Tel. 040 - 230 69 20

Zorgprogramma’s

PoZoB heeft met patiënten, eerstelijns zorgprofessionals, zorgverzekeraars en andere zorgaanbieders afspraken gemaakt over zorgverbetering. Over complete, goed afgestemde en persoonsgerichte ketenzorg voor patiënten met een chronische, psychische of ouderdomsaandoening. Deze afspraken zijn vastgelegd in vernieuwende zorgprogramma´s. Een zorgprogramma beschrijft de totale zorg voor een patiënt: waaruit bestaat de zorg, hoe ziet de zorgplanning eruit, in welke vorm wordt de zorg gegeven en wie zijn de zorgverleners?

De beste zorg: persoonlijk en doeltreffend

De kracht van onze zorgprogramma’s is het gemeenschappelijke doel van de betrokken behandelaars: zorgverbetering. Elke zorgprofessional streeft naar de best mogelijke zorg voor zijn patiënt. Met ruime aandacht voor de mens áchter de patiënt en doeltreffende behandelplannen en leefstijlprogramma’s. Onze zorgprogramma’s voldoen aan de landelijke zorgstandaarden NHG.

Patiënt en zorgverleners werken samen

De patiënt is de coproducent van zijn eigen persoonlijke zorgprogramma. Bij de uitvoering van het zorgplan stemmen eerstelijns zorgverleners de zorg, behandeling en begeleiding van de patiënt tot in de puntjes met elkaar af. Zij hebben toegang tot het elektronisch dossier van de patiënt en voeren regelmatig overleg met elkaar. Als één zorgteam verlenen zij de patiënt optimale zorg.

Samenstelling behandelteams

Afhankelijk van het type chronische aandoening, wordt het behandelend team samengesteld uit o.a.: huisartsen, praktijkondersteuners, diabetes- of longverpleegkundigen, apothekers, diëtisten, psychologen, podotherapeuten, fysiotherapeuten, pedicures, oogartsen, verslavingsconsulenten, internisten, cardiologen, diagnostische centra en mantel- en of thuiszorgers.

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?