Tel. 040 - 230 69 20

Samenwerking Nederlands Hartnetwerk in Zuidoost-Brabant winnaar van de Value Based Healthcare prize 2018

30 april 2018

Het Nederlands Hart Netwerk (NHN) is uitgeroepen tot winnaar van de Value Based Healthcare Prize 2018. De Value Based Healthcare Prize is een prestigieuze prijs voor inspirerende initiatieven die een uitstekende waarde bieden voor patiënten. De beoordeling van de prijs vond dit jaar plaats door een gerenommeerde internationale jury onder leiding van Harvard Professor Michael E. Porter.

Het NHN is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders in de 1ste, 2de en 3de lijn in de regio Zuidoost Brabant en heeft als doel de hoogste waarde te bieden voor patiënten met een hartaandoening. De zorggroepen DOH, SGE en PoZoB hebben een samenwerkingsovereenkomst met het NHN en gezamenlijk geven we invullingen en uitvoering van transmurale zorgstandaarden en projecten. Zo zijn de zorgstandaarden voor Atriumfibrilleren en Hartfalen ontwikkeld en lopen er projecten. Bijvoorbeeld Detectie van Atriumfibrilleren en de ontwikkeling van een zorgpad Hartrevalidatie / CVRM, waarbij we streven naar een vergaande vorm van shared care.

Door de internationale jury werd het NHN vooral geroemd voor het betrekken van de gehele zorgketen, de structurele ontwikkeling en implementatie van transmurale zorgstandaarden en het continu meten en verbeteren van de patiënt relevante uitkomsten.

Value Based Healthcare (VBHC) is een veelgebruikte methodiek om complexe vraagstukken in de gezondheidszorg op te lossen, waarbij wordt getracht de kwaliteit van zorg te verbeteren en de kosten van de gezondheidszorg te verlagen. Binnen VBHC staat de waarde voor de patiënt centraal, gedefinieerd als (patiënt relevante) uitkomsten gedeeld door de kosten voor de geleverde zorg. De aanpak van het NHN is volledig gebaseerd op VBHC, waarbij de uitkomsten van hartpatiënten gericht worden gemeten teneinde deze continu te optimaliseren.

Bron: www.nederlandshartnetwerk.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?