Tel. 040 - 230 69 20

Onze directeur Niels van Elderen overleden

27 december 2018

PERSBERICHT

Niels van Elderen, directeur van zorggroep PoZoB, is afgelopen zondag 23 december op 53-jarige leeftijd overleden. Niels laat een vrouw en drie kinderen achter. Niels van Elderen begon in 2007 als manager en werd vrij snel daarna algemeen directeur van PoZoB.

Bij de zorggroep in Veldhoven is het nieuws hard aangekomen. Sinds enkele maanden was in de organisatie bekend dat Niels kampte met gezondheidsproblemen. Dat dit hem zo snel fataal is geworden, is voor vele huisartsen, praktijkondersteuners en medewerkers onwerkelijk en niet te bevatten.

Bij PoZoB prijst men Niels van Elderen om zijn prestaties. Medisch directeur Arnold Romeijnders: “Zijn energie, zijn lach, zijn enorme betrokkenheid en inzet voor de patiëntenzorg en PoZoB. Wij zijn trots op Niels en gaan hem enorm missen.

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Ton van Asseldonk: “Vanaf het moment dat hij 11 jaar geleden binnenkwam, heeft Niels hard gewerkt aan de voortdurende verbetering van de zorg voor onze patiënten in de regio Zuidoost-Brabant. In die jaren is PoZoB uitgegroeid tot een landelijk toonaangevende organisatie voor chronische en procesmatige zorg. Een ontwikkeling waaraan Niels mede leiding heeft gegeven. Rustig, vasthoudend en doelgericht. Ook als het moeilijk was

Johanneke van Empel, voorzitter van de cliëntenraad: “Naast zijn bestuurlijke taak verloor Niels nooit uit het oog dat het uiteindelijk ging om goede zorg voor patiënten. Wij zullen Niels erg missen bovenal om de mens die hij was: hartelijk, belangstellend en optimistisch”.

Ook onder de medewerkers heerst verslagenheid. Voorzitter van de ondernemingsraad Veronique Heeremans: “Onze organisatie is hard gegroeid de afgelopen jaren. Voor Niels was het contact met medewerkers altijd belangrijk. Zijn krachtige optreden blijft een voorbeeld voor velen.”

Wij gaan Niels enorm missen en wensen zijn vrouw Wendy, hun kinderen, familie en andere dierbaren veel kracht en sterkte om dit immense verlies te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?