Tel. 040 - 230 69 20

Eerste groep deelnemers RESET gestart in Maarheeze

27 maart 2018

Afgelopen zaterdag vond in Onze School in Maarheeze de start plaats van het Reset Vitality Program. Dit unieke gezondheidsprogramma is door diverse zorgprofessionals ontwikkeld voor mensen met een chronische aandoening als diabetes type 2, COPD of met (verhoogd risico op) hart- en vaataandoeningen. Het unieke aan Reset is dat ook hun partners (of iemand anders die belangrijk voor hen is) mee mogen doen. Het totale programma richt zich op de verbetering van de gezondheid van de deelnemers door gezamenlijk te werken aan een gezonde leefstijl en is in samenwerking met CZ en PoZoB tot stand gekomen.

Trotse gemeente
Speciale gast deze ochtend was wethouder J. van Tulden van de gemeente Cranendonck. In zijn openingstoespraak sprak hij zijn trots uit over het feit dat dit programma als eerste in Maarheeze wordt uitgerold en zegde tevens waar nodig de medewerking van de gemeente toe om het tot een succes te maken.

Beweegsessie buiten

Gedurende de ochtend hebben alle deelnemers uitgebreide informatie gekregen over de inhoud van het programmadat gebaseerd is op meer bewegen, beter op je voeding letten en bewuster leven. En dat werd ook direct in de praktijk gebracht: er was een gezamenlijke beweegsessie en de ochtend werd afgesloten met een heerlijke, gezonde lunch.


Aan de slag
Vanaf 3 april gaan de deelnemers in drie groepen gedurende 26 weken aan de slag tijdens de Reset Challenge. Daarvoor komen zij 1x in de week bij elkaar en gaan ze onder leiding van een leefstijlcoach, beweegcoach en voedingsdeskundige actief aan hun gezondheid te werken. Die bijeenkomsten zijn afwisselend en actief en vinden plaats op maandagochtend, dinsdagmiddag en dinsdagavond.

Om de continuiteit van de nieuwe, gezonde leefstijl ook na de Reset Challenge te kunnen waarborgen, is de Reset Club opgericht. Deze Club blijft de deelnemers ondersteunen op het gebied van bewegen en voeding met behulp van het Sociaal Domein.

Wil je meer weten over het Reset Vitality Program neem dan contact op met Corinne Stoop, projectmanager (c.stoop@pozob.nl  of 06-2941 9879) of neem een kijkje op de website: Resetyourlife.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?