Tel. 040 - 230 69 20

Apotheker leeft zich uit in rol huisarts

12 november 2018

Op dinsdag 6 november vond de Landelijke Kwaliteitsdag van Service Apotheken plaats in de jaarbeurs in Utrecht. Meer dan 400 apothekers uit het hele land kwamen daar bijeen rondom het thema “Samenwerken voor kwaliteit”. Uiteraard past de filosofie van PerfectSamen uitstekend bij dit thema. Vanuit PerfectSamen mochten we dan ook 2x een masterclass geven aan apothekers over het thema samenwerken.

Foto groep

Na een korte presentatie over PerfectSamen en onze video die we hebben laten maken over onze werkwijze, gingen de apothekers met elkaar het PerfectSamen bordspel spelen. Er waren 6 of 7 apothekers rondom 1 bordspel. De helft werd gevraagd om zich voor de gelegenheid in te leven in de huisarts. Dit deden de apothekers met verve! Thema’s die vaak in de FTO’s aan de orde komen bij het spelen van het spel, werden tijdens de masterclass ook benoemd. Bijvoorbeeld: het gebruik van medische noodzaak op een recept, de werkwijze bij herhaalmedicatie, afspraken maken over toegankelijkheid en elkaar raadplegen.

De apothekers waren erg enthousiast over het spel en positief verrast dat ze binnen een uur in staat bleken zoveel onderwerpen met elkaar te bespreken. Een medisch adviseur van VGZ (voormalig apotheker) was ook aanwezig en zeer te spreken over de PerfectSamen werkwijze en filosofie.

‘Hopelijk leidt onze masterclass tot meer gesprekken over samenwerking tussen huisarts en apotheker elders in het land, en wordt de farmaceutische zorg hierdoor verbeterd’, aldus projectmanager Jolanda Habraken.

Heb je interesse in het spel? Neem dan contact op met Jolanda via: j.habraken@pozob.nl.

De masterclass werd verzorgd door projectmanager Jolanda Habraken, stafarts Els van Dieten en apotheker Marjo Toemen.

Samen streven naar perfecte zorg met medicijnen zonder verspilling.
Dát is PerfectSamen door huisarts, patiënt en apotheker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?