Tel. 040 - 230 69 20

15 jaar PoZoB: dankzij jou!

15 juni 2017

PoZoB bestaat 15 jaar en dat laten wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Dit willen we graag samen met onze huisartsen, medewerkers en ketenpartners gaan vieren. We gaan dan ook groots uitpakken!

Omdat we net verhuisd zijn beginnen we met een open dag op zaterdag 24 juni op ons nieuwe adres aan het Bolwerk 10-14 in Veldhoven. Onze relaties zijn daarvoor persoonlijk uitgenodigd. In het najaar pakken we uit met een groot feest in het Ketelhuis op de Grote Beek in Eindhoven. Centraal staat het thema: Dankzij Jou. Gedurende het jaar, waarbij onze nieuwjaarsreceptie de aftrap was, worden heel wat medewerkers van PoZoB in het zonnetje gezet. Zo begonnen we met een duik in de archieven om te kijken hoe PoZoB is opgericht.

Oprichting

15 jaar geleden werd PoZoB opgericht door de HAGRO Best in samenwerking met Diagnostisch Centrum Eindhoven (later Synergos, nu Diagnostiek voor U). Een half jaar later werd SHoKo opgericht, een kleinschalige dienstenstructuur in de Kempen met een 6-tal posten, eerstelijns centra (ELC’s) genaamd. Deze posten werden overdag benut om praktijkondersteuners te huisvesten en diagnostiek zoals ECG’s en longfuncties door Diagnostiek voor U te verrichten. Oprichters waren de HAGRO’s uit de Kempen waarbij de uitvoering ter hand werd genomen door Victor Pop (huisarts te Riethoven, hoogleraar eerstelijns gezondheidszorg Tilburg), Jules Keyzer (directeur D4U) en Arnold Romeijnders (huisarts te Steensel).  Arnold stond  aan de wieg  van dit initiatief en was in het begin voorzitter van ShoKo waar PoZoB toen onder viel en is vanaf 2006 Medisch Directeur van PoZoB.

Begintijd

Arnold vertelt over deze begintijd: “De overleggen vonden letterlijk plaats bij ons aan de keukentafel. We waren maar met enkele medewerkers. De pioniers uit het begin waren Victor Pop, Corien van der Sluijs, Colette Wijnands, Elly Vogelzang, Luc Harms, Ton van Asseldonk en Karin Heezen. In het begin startten we met de 79 huisartsen van ShoKo en enkele praktijkondersteuners in Valkenswaard, later Veldhoven, waarop de andere huisartsen in de Kempen volgden. Inmiddels bestaat PoZoB uit 150 huisartspraktijken met zo’n 240 praktijkondersteuners en een ondersteunend kantoor met ongeveer  40  medewerkers.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?