Tel. 040 - 230 69 20

Intensiever contact met kwetsbare ouderen dankzij Mijn GezondheidsPlatform

14 september 2017

De groep kwetsbare ouderen wordt steeds groter en er is meer aandacht en budget voor de zorg aan en begeleiding van deze groep.  Tegelijkertijd verbrokkelen traditionele structuren en daarmee vallen goede dingen weg. Digitaal aangestuurde netwerkzorg kan dit opvangen. Maar dan moet dit wel goed georganiseerd zijn en aansluiten op de systemen van professionals.

Nadat verzorgingshuis Sint Jozefshuis zijn deuren sloot, kwam het idee van digitaal portaal voor ouderen. Inmiddels loopt er een pilot bij 2 praktijken in Maarheeze, die wordt uitgebreid naar zeven praktijken in heel Cranendonck. In de pilot wordt het individueel zorgplan (IZP) via het portaal  Mijn GezondheidsPlatform (MGP) gedeeld met oudere/mantelzorger, wijkverpleegkundige, zorgtrajectbegeleider dementie en praktijkondersteuner kwetsbare ouderen.

Cora van der Velden, stafarts bij PoZoB en huisarts in Maarheeze: ‘ Door MGP zijn de lijnen korter en is het contact met ouderen en mantelzorgers intensiever. Het grote voordeel is ook dat er – in het contact met wijkverpleegkundigen- niks meer via papier verloopt, maar alles via MGP. Ouderen of mantelzorgers kunnen veilig meetwaarden en verslagen invoeren en direct thuis inzien. En door de koppeling met het HIS of KIS is het in de huisartsenpraktijken makkelijk inzichtelijk. Alle betreffende hulpverleners krijgen een bericht als er iets veranderd is in het IZP. Daar kunnen zij dan makkelijk op reageren.’

Het volledige artikel dat in De Eerstelijns is verschenen lees je hier:
ArtikelKwetsbareOuderenEersteLijns

Het artikel  is in samenwerking met Promedico geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?