Tel. 040 - 230 69 20

We zijn er weer

2 september 2018

Net na mijn vakantie lees ik in allerlei media hoe ik het beste mijn vakantiegevoel kan vasthouden. Niks mis mee natuurlijk om dat lome vrij ontspannen gevoel van de vakantie nog even vast te houden maar in de praktijk is dat toch anders. Mijn maandag na terugkomst op het werk was van 09:00 tot 17:00 uur gevuld met vergaderingen. Dan zit je er meteen weer lekker in. De vraag is natuurlijk of dat erg is. Voor mij niet. Voor de vakantie was ik wel wat vermoeid van het ritme van vroeg opstaan, boterhammen smeren, kinderen naar school krijgen, de hele dag werken en dan ’s avonds thuis en in het dorp weer de nodige activiteiten en verplichtingen. Maar na drie weken ontspannen is het ook wel weer lekker om wat te doen.

Daarbij moet er een contrast zijn. Ik ben zo blij met mijn vakantie omdat ik het hele jaar werk. Geen Yin zonder Yang. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit, zoals de pensionado’s van “We zijn er bijna”, een half jaar met de caravan van hot naar her trek. Dan wordt vakantie wel heel gewoontjes en misschien wel een sleur. Zoals collega Romeijnders al vaak heeft gezegd, je moet hard werken en net zo hard ontspannen.

Het heeft ook te maken met zingeving. Voor mij betekent mijn werk in de zorg en mijn vrijwilligerswerk dat ik een maatschappelijke bijdrage lever. Dat geeft zin aan mijn leven. Als ik het niet zou doen, dan zou ik ongelukkig worden.

Tenslotte is het leuk om samen met gelijkgezinde collega’s een goed resultaat te behalen en tussendoor ook nog eens te kunnen lachen.

Kortom, ik vind het prima als mensen proberen hun vakantiegevoel vast te houden, maar zelf ga ik daar geen moeite voor doen. Ik ga de komende tijd weer hard aan het werk. Er liggen stapels werk te wachten, er zijn deadlines te halen en resultaten te boeken. Tot de volgende vakantie hoef ik me niet te vervelen.

Ik wens iedereen veel werkplezier toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog

Hier lees je de verzameling blogs van Niels, wijlen directeur van PoZoB.

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?