Tel. 040 - 230 69 20

Leiding geven aan digitalisering, maandag 18 december 2023, huisartsen en praktijkmanagers

Als samenleving staan we voor een grote opgave. Door de toename van het aantal ouderen en andere demografische ontwikkelingen stijgt de vraag naar zorg, terwijl het aantal mensen dat die zorg kan leveren juist afneemt. Meer persoonsgerichte zorg en duurzame huisartsenzorg maakt het nodig dat we met z’n allen efficiënter gaan werken en meer zorg op maat gaan leveren. Digitalisering helpt daarbij. Daarnaast wordt de maatschappij zelf steeds digitaler en verwachten mensen dat ook van de huisartsenzorg.

Tegelijkertijd is digitalisering een onderwerp waar in de zorg best mee geworsteld wordt. Niet iedereen staat te juichen bij de inzet van technologie en uit landelijk onderzoek blijkt dat 17% van de zorgmedewerkers nog onvoldoende digivaardig is.

Betere digitale vaardigheden zorgen ervoor dat men efficiënter en sneller kan werken zodat men tijd en ruimte overhoudt voor de patiënten die het hard nodig hebben. Daarnaast levert het rust en werkplezier op. Als PoZoB faciliteren we onze huisartsenpraktijken en medewerkers in hun ontwikkeling van deze noodzakelijke digitale vaardigheden.

Maar hoe motiveert u zorgverleners om hun digitale vaardigheden te verbeteren? Wat is uw rol als leidinggevende hierin? En hoe zorgt u als leidinggevende voor borging in processen? Met deze training willen we u daarbij op weg helpen. Tijdens de training ‘Leidinggeven aan digitalisering’ ontvangt u informatie, wisselt u volop ervaringen uit met collega’s en gaat u zelf aan de slag met opdrachten.

Het resultaat?

  • Verdieping op het thema ‘leiding geven aan digitalisering’
  • Inspiratie over hoe u uw medewerkers meeneemt in digitalisering
  • Praktische tips en tricks hoe u de digitale vaardigheden van de praktijk verbetert
  • Inzicht in welke competenties digitaal leiderschap van u vraagt

De training wordt verzorgt door Suzanne Verheijden, eigenaar van Buro Strakz en oprichter van www.digivaardigindezorg.nl.

* PoZoB vindt het belangrijk dat leidinggevenden uit praktijken deelnemen aan deze training. Daarom stelt PoZoB vanuit de projectgelden een bedrag van € 300,- per praktijk ter beschikking bij deelname van minimaal 1 praktijkmedewerker per praktijk aan deze training. Let op: dezelfde training vindt op twee verschillende dagen plaats. De praktijk komt slechts éénmaal in aanmerking voor de vergoeding. De vergoeding wordt bij deelname van een praktijkmedewerker door de financiële afdeling van PoZoB uitgekeerd aan de praktijk.

Velden uit het intranet

Registratie ingeschakeld

1

Registratie open

1

Registratie sluit op

2023/12/15 11:00

Registratie geannuleerd

Maximum aantal registraties

35

Beschikbare plaatsen

26

Informatie

Beschikbare plaatsen: 26

Data informatie

18-12-2023 16:00 tot 18-12-2023 19:30

Locatie: PoZoB, zaal 5


Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?