Tel. 040 - 230 69 20

Patiënten waarderen de zorg vanuit PoZoB met een 8,3

4 februari 2020

Dit blijkt uit de pilot PREM (Patient Reported Experience Measurement) waar PoZoB aan mee heeft gedaan. De pilot is een landelijk initiatief van Patientënfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en Ineen. Het doel van de pilot is om op een systematische manier de patiëntervaringen te meten van de chronische somatische zorg. Dit werd nog niet gedaan terwijl er wel behoefte aan is. Vanuit PoZoB namen ruim 20 huisartspraktijken deel aan de pilot en 623 patiënten hebben de vragenlijsten ingevuld.

Dieuwke Oegema, stafmedewerker kwaliteit en beleid PoZoB: ‘Een 8,3 is een mooie score, waar we trots op mogen zijn. In de uitkomsten valt op dat patiënten vooral de relatie met de zorgverlener hoog waarderen. Meer dan 94% waardeert de relatie omdat er vertrouwen is in de deskundigheid van de zorgverlener, omdat er vragen gesteld kunnen worden en omdat de uitleg begrijpelijk is. Onderdelen van de behandeling zoals advies krijgen over gezond leven of advies krijgen waar de patiënt wat mee kan worden door relatief veel patiënten goed gewaardeerd (tussen de 85 en 90%)’.

PoZoB is ten opzichte van andere zorggroepen de best practice in de toegang tot het individueel zorgplan en het afstemmen van de behandeling tussen de verschillende zorgverleners in de zorgprogramma’s.

Kijkend naar de uitkomsten van PREM ziet PoZoB mogelijkheden voor verbetering in het gesprek tussen de patiënt en de zorgverlener. Dit is ook een belangrijk thema in het programma Persoonsgerichte Zorg.

Hartverwarmende feedback
We ontvingen hartverwarmende feedback van patiënten en verbeterpunten en tips. Zo deelden twee van de drie patiënten een compliment uit en reikte één op de acht een verbeterpunt aan.

“Deskundigheid in combinatie met tijd nemen voor de persoon achter de ziekte.”
(Patiënt)

“Ik voel me als patiënt in vertrouwde handen bij alle medewerkers in de praktijk.”
(Patiënt)

De factheet laat beknopt de resultaten en feedback van onze patiënten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?