Tel. 040 - 230 69 20

Blog van Niels: Mijn cluppie

30 september 2018

28 december 2018. Note van de redactie: Helaas is Niels niet meer onder ons. De blogs van Niels staan nog een beperkte periode online. Voor wie ze graag nog eens terugleest. Daarna worden ze opgeslagen en bewaard. Voor meer informatie kan contact worden gezocht met de afdeling communicatie: communicatie@pozob.nl.

Als werknemer van PoZoB is het eigenlijk wel eens moeilijk om uit te leggen voor wat voor organisatie je werkt. PoZoB is vooral op de achtergrond en ondersteunend en onze naam geeft ook niet veel weg. Daarnaast kloppen wij ons niet zo graag op de borst. Wij vinden dat het altijd beter kan en delen en vieren onze successen niet zo uitgebreid. Uiteraard ben ik als directeur van PoZoB heel trots op wat we in al die jaren hebben bereikt. Het gaat me dan ook gemakkelijk af om met veel zelfbewustzijn over PoZoB te praten. Ik vind dat we met zijn allen trots op PoZoB mogen zijn. Daarom zal ik ter inspiratie aangeven wat ik vertel als ze me op een verjaardag vragen naar PoZoB.

Ten eerste moet ik wel even te weten komen waar mijn gesprekspartner werkt. Het is namelijk van groot belang dat mijn verhaal aansluit op de leefwereld van mijn gesprekspartner. Er zijn namelijk meer verhalen over PoZoB te vertellen.

Als mijn gesprekspartner in de zakenwereld verkeert, de bouw of de maakindustrie, dan vertel ik over PoZoB als een zakelijke organisatie, PoZoB is verantwoordelijk voor de zorg voor 85.000 patiënten. We hebben een omzet van 35 miljoen euro, 275 medewerkers en 800 gecontracteerde zorgverleners. Kijk, dat is geen klein bier. Ik vergelijk ons dan vaak met een hoofdaannemer in de bouw, die onderaannemers inhuurt om een huis te zetten. PoZoB contracteert en ondersteunt zorgverleners die samen de zorg voor mensen met chronische aandoeningen, psychische klachten of ouderdomsklachten kunnen regelen.

Werkt mijn gesprekspartner in de publieke sector, onderwijs of gemeente, dan leg ik de nadruk meer op onze maatschappelijke opdracht om de zorg te verbeteren. Wij zijn een vereniging van huisartsen zonder winstdoelstelling en zonder winstuitkering. We werken in 21 gemeentes. We verbeteren met die gemeentes en met de zorgverleners, welzijnswerkers en vrijwilligers in die gemeentes de zorg voor duizenden kwetsbare ouderen en kinderen. Onze programma’s voor jeugdGGZ en Kwetsbare Ouderen zijn toonaangevend in Nederland.

Tref ik echter een gesprekspartner uit de wetenschappelijke wereld, dan leg ik de nadruk op onze kwaliteitscyclus. Ik vertel over de kwartaalmonitor voor de huisartsenpraktijk. Hiermee worden huisartsen en praktijkondersteuners in de gelegenheid gesteld om de zorg te verbeteren. Daarnaast vertel ik over de vele proefschriften die in de loop der jaren op basis van de data van PoZoB zijn geschreven. Tenslotte noem ik onze volwaardige afdeling datamanagement die de beschikking heeft over langjarige data van onze zorgprogramma’s.

Zo heb ik ook nog verhalen over onze uitstekende praktijkondersteuners, onze betrokken kantoormedewerkers, onze geëngageerde huisartsen, farmacie, GGZ en de samenwerking met de ziekenhuizen. Kortom er is veel bij PoZoB om trots op te zijn. Ik weet dat onze afdeling Communicatie de praktijkondersteuners heeft benaderd om hun persoonlijke verhaal over PoZoB te vertellen, maar persoonlijk ben ik ook benieuwd naar jullie verhaal. Dus als je ook een PoZoB verhaal hebt en je wilt het met mij delen (bellen of mailen), voel je dan vooral vrij om dat te doen. Je mag je natuurlijk ook bij Communicatie melden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog

Hier lees je de verzameling blogs van Niels, wijlen directeur van PoZoB.

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?