Tel. 040 - 230 69 20

Karin Scheele

22 oktober 2019

“Zorg voor de patiënt staat centraal bij PoZoB”

Karin Scheele start op 1 december 2019 als medisch bestuurder bij PoZoB. Zij neemt de taken over van haar voorganger Arnold Romeijnders, die afscheid neemt als medisch bestuurder. Karin heeft veel zin in haar nieuwe functie en bereidt zich momenteel praktisch voor. “Uiteraard werkt Arnold me goed in. Het is prettig dat hij als adviseur aan PoZoB verbonden blijft. Daarnaast heb ik al een aantal leden gesproken en zal ik de komende periode met nog meer leden en stakeholders spreken. Dat helpt om snel een goed beeld te krijgen van het DNA van PoZoB. Uiteraard heb ik me tijdens de sollicitatieprocedure gedegen georiënteerd op de visie en de meerjarenstrategie. Sterker nog: die zorgden dat ik met heel veel zin aan mijn nieuwe functie ga beginnen.”

Zorginhoud als basis
Waarom Karin zoveel zin heeft om als medisch bestuurder bij ons aan de slag te gaan? “Omdat de zorg voor de patiënt bij PoZoB centraal staat,” luidt haar antwoord. “En dat is enorm belangrijk. Het is namelijk dé basis waarop partijen elkaar vinden bij complexe vraagstukken of ogenschijnlijk botsende belangen. Als medisch adviseur heb ik ervaren hoe belangrijk het is om uit te gaan van de zorginhoud in het complexe zorglandschap. Dat is wat partijen bindt en waarop je elkaar vindt in samenwerking. Juist die verbindingen leggen en uitbouwen is mijn kracht.”

Verbinder én bouwer
Karin schetst zichzelf als verbinder én bouwer. “Ik wil wel graag iets neerzetten,” vat ze samen. “Die mentaliteit voelde ik ook sterk bij PoZoB. Onze leden zijn heel divers, maar vinden elkaar in de drijfveer om de zorg continu te verbeteren. Ze nemen daarin hun verantwoordelijkheid en regie en durven ook innovatieve wegen in te slaan. De aangesloten praktijken anticiperen op ontwikkelingen om de zorgpraktijk beter te maken. Dat is een belangrijke kracht. Vanuit mijn helikopterview wil ik de koers samen met de leden uitzetten en volgen om zo de stabiele basis van PoZoB verder uit te bouwen.”

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?