Tel. 040 - 230 69 20

Jolanda Hutten

10 september 2018

Jolanda Hutten werkt sinds december vorig jaar bij ons als praktijkondersteuner somatiek. Hoewel ze nog in haar inwerktraject zit (dat ruim 1,5 jaar duurt), voelt Jolanda zich als een vis in het water bij PoZoB.

Voor Jolanda is het écht iets kunnen betekenen voor de patiënt één van de belangrijkste factoren in haar werk, ze haalt voldoening uit het intensieve contact met patiënten. “Ik heb een topdag gehad als ik net dat extraatje kan bieden. Bijvoorbeeld door een mogelijke oplossing aan te reiken waar de patiënt zelf nog niet aan gedacht heeft,“ vertelt ze.

Maar ook de autonomie, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die de functie met zich meebrengt geven Jolanda energie. “Ik haal meer uit mezelf dan in mijn vorige baan, toen ik radiodiagnostisch laborante was. Ik vind meer diepgang in het contact met patiënten en kan zelf invulling geven aan mijn functie. Zo heb ik de ambitie om mensen met een chronische aandoening nog beter te kunnen begeleiden bij het realiseren van een gedragsverandering; meer een coachende rol”.

Ik werk voor PoZoB maar het voelt meer als samen mét PoZoB

Ik geloof dat deze rol steeds belangrijker wordt in de zorg. Zeker als we niet de ziekte maar de gezondheid en mens centraal stellen. In mijn ontwikkelwens sta ik niet alleen. Ik krijg alle steun van de manager praktijkondersteuner, die actief met me meedenkt.

De online omgeving van PoZoB is ook dik in orde. Niet alleen de projecten en zorgprogramma’s zijn makkelijk vindbaar, het intranet is ook compleet. Mocht ik ondanks dat moeite hebben met het vinden van informatie hoef ik maar aan de bel te trekken en staat een collega mij direct te woord. “Kijk, ik werk voor jullie maar het voelt meer als samen mét jullie”.

Jolanda is werkzaam bij huisartsenpraktijk Wolters-Janssen in Weert en is te vinden op het intranet en op LinkedIn.

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?