Tel. 040 - 230 69 20

Jeroen van de Nieuwenhof

4 oktober 2018

Jeroen van de Nieuwenhof werkt inmiddels 5 jaar bij PoZoB. Hij werkt als praktijkondersteuner GGZ en stafmedewerker GGZ op kantoor. ‘De ideale combi’, zoals hij zelf zegt.

‘Mijn ervaringen vanuit de praktijk neem ik mee naar kantoor. En andersom. Ik toets ideeën in de praktijk op haalbaarheid, al in een vroeg stadium. Hierdoor merk ik heel duidelijk mijn invloed’.

‘GGZ groeit, en ik groei mee’

Jeroen: ‘De laatste 5 jaar is het zorgprogramma GGZ behoorlijk gegroeid. We zijn van 20 praktijkondersteuners (mei 2013) naar 67 gegaan (oktober 2018). En niet te vergeten; steeds meer mensen met psychische klachten doen een beroep op de huisartsenpraktijk. Niet alleen in volume maar zeker ook in kwaliteit hebben we stappen gezet. Denk aan het digitaliseren van onze vragenlijsten, de zogenaamde nulmeting. Maar ook de komst van eHealth, zoals Minddistrict, brengt veel werk met zich mee’.

Het leuke hiervan is dat je nooit stil zit. Never a dull moment. Ik word blij als ik zie dat het harde werken wordt beloond. Als het zijn weg vindt naar de praktijk en mijn collega praktijkondersteuners hier dankbaar de vruchten van plukken. Vaak is het werk op kantoor een blackbox voor de praktijk (waarom duurt het zo lang?). Ik probeer die box open te trekken en zichtbaar te maken wat we aan het doen zijn. Op die manier neem ik mijn collega’s mee in nieuwe ontwikkelingen en dat zorgt voor meer betrokkenheid en begrip. Als ik iedereen dan met dat nieuwe product of de nieuwe werkwijze aan de slag zie gaan, geeft dat voldoening. Even maar, want het volgende wacht alweer. Ik word ook blij van mijn collega’s die inspireren, durven te dromen, maar ook door pakken en een hoop werk verzetten.

Persoonlijke uitdaging

De groei van het programma brengt voor Jeroen ook een persoonlijke uitdaging met zich mee. Jeroen: ‘Ik ga me onder andere richten op de verdere ontwikkeling van eHealth. Daardoor krijg ik meer projectmatige taken. Ik heb zin in deze stap en kijk dan ook erg uit naar de module projectmanagement die ik binnenkort mag volgen.

Jeroen werkt bij huisartsenpraktijk Wolters-Janssen en Borghans en is te vinden op ons intranet en LinkedIn.

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?