Tel. 040 - 230 69 20

Ingrid Sterken

17 december 2018

Ingrid Sterken werkt in december 12,5 jaar als praktijkondersteuner somatiek bij PoZoB.“Ik ga altijd blij naar mijn werk. Mijn nieuwsgierigheid naar mensen en hun verhalen, maakt iedere werkdag bijzonder. Van tevoren weet ik niet wat de dag me gaat brengen. Elke dag is anders. Dat maakt het ook zo leuk “, vertelt Ingrid.

‘Elke dag is anders.’

Met de nodige werkervaring op zak heeft Ingrid met een aantal patiënten een goede band opgebouwd. “Toen onze praktijk meedeed met de Diabeteschallenge (Bas van de Goor Foundation), ben ik elke week met een groepje patiënten gaan wandelen. Met veel van deze patiënten heb ik toch een andere band opgebouwd.

Ik zie wat hen drijft en motiveert. Dit inspireert mij ook weer in het contact met andere patiënten.  Wat dat betreft ben ik ook benieuwd naar het COOL(COaching Op Leefstijl) project dat gaat beginnen. Wie weet wat dat voor patiënten, ook onderling, oplevert”.

De ervaring in haar werk helpt Ingrid haar patiënten ‘te lezen en te begrijpen’. “Soms zijn mensen al met kleine dingen geholpen, dat geeft voldoening. Ik probeer vooral laagdrempelig te zijn en me te blijven verwonderen. Niet te snel naar een oplossing grijpen. Vaak gaan veranderingen stap voor stap. En daar heb je geduld voor nodig”.

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen volgt Ingrid – naast de medisch inhoudelijke ontwikkelingen via PoZoB – ook vele influencers op Social Media. En nieuwssites en vakbladen zoals de Eerstelijns, Skipr en De Praktijkondersteuner.

Ingrid is werkzaam bij huisartsenpraktijk van Hoof in Bladel en huisartsenpraktijk Tosserams/Schneider in Reusel en is te vinden op het intranet, op LinkedIn en Twitter.

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?