Tel. 040 - 230 69 20

Pilot Reset Vitality Program

Met ingang van januari 2018 is een projectteam gestart met de voorbereiding voor de pilot van het Reset Vitality Program. Dit programma is erop gericht om de zorg voor chronische patiënten (DM2, CVRM, COPD) in de eerste lijn om te draaien van aanbod- naar vraaggerichte zorg. Middels een speciaal ontwikkeld programma waarbij de focus ligt op de combinatie van voeding, beweging en gedrag, worden patiënten begeleid naar een gezonde leefstijl. Dit gebeurt in groepsverband waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor de partners.

Gedurende het programma – dat in totaal 6 – 9 maanden duurt –  wordt er tevens veel aandacht besteed aan e-health en het gebruik van MGP voor de online monitoring en ter ondersteuning van het zelfmanagement.

Het programma berust op drie belangrijke schakels: de huisarts/POH, de Reset leefstijlcoach en het Sociaal Domein. Dat betekent dat patiënten onder de hoede blijven van de voor hun vertrouwde zorgverleners en daar een leefstijlcoach (voor de totstandkoming van de gedragsverandering) en het Sociaal Domein (voor de continuering van die gedragsverandering) aan toegevoegd wordt.

De kracht van het programma:

• Het betreft een nieuw zorgprotocol vanaf 2018
• Het verbindt en versterkt bestaande initiatieven (voeding – bewegen – eHealth – gedrag)
• Het maakt gebruik van sociale kracht c.q. druk
• Het kent individuele en groepsdoelen
• Het werkt met een beloningssysteem indien veranderde leefstijl wordt doorgezet
• Het heeft tevens een sterk preventief karakter

De pilot start vanaf maart 2018 in de gemeente Maarheeze in samenwerking met huisartsenpraktijken Van Kerkhoven/van de Ven en Terra Medici.

Meer informatie over het Reset Vitality Program is te vinden op de website Reset Your Life.

Vragen? Neem contact op met Corinne Stoop (projectleider Reset)

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?