Tel. 040 - 230 69 20

Het heerlijk avondje is gekomen

3 december 2017

Om maar met de deur in huis te vallen. Ik ben geen fan van Sinterklaas. Dat heeft niets te maken met de Pietendiscussie maar veel meer met het feit dat het bij ons thuis vroeger ook niet zo uitbundig werd gevierd. Sinterklaas bezocht ons huis wel trouw en mijn zus en ik kregen kadootjes, maar versieringen, surprises en vrolijke gedichten zaten er niet echt in. Mijn vader en moeder waren geen knutselaars of grote dichters en hadden daar ook geen tijd voor of zin in. Ben ik daar voor mijn gevoel iets aan te kort gekomen? Nee hoor, je mist niet wat je niet kent. Pas toen ik verkering kreeg met Wendy werd dat anders. Bij haar thuis werd Sinterklaas gevierd met alles erop en eraan met als hoogtepunt de Sinterklaasavond met prachtige surprises en vlijmscherpe gedichten. Ik deed daar altijd trouw aan mee, maar het echte Sinterklaasenthousiasme heb ik nooit meer ontwikkeld.

Maar Wendy is er wel mee besmet en dus is het in ons gezinnetje een echt feest. Van de intocht in het dorp tot en met 5 december is het bal. Wendy versiert het huis, zorgt voor volle schoentjes en regelt de benodigdheden  voor de avond. Mijn bijdrage beperkt zich tot het van zolder halen van de doos met versieringen. Ieder zijn kwaliteiten.

Ook dit jaar gingen wij de Sint welkom heten bij het kanaal in het dorp. Meestal is het van dat druilerige miezerige decemberweer. Als we dan twee tot drie uren lang in de regen hebben gestaan, kijkend naar weer een act over zoekgeraakte pakjes, is mijn humeur tot het nulpunt gedaald. Maar dit jaar was het schitterend weer en stonden we eerste rang in het zonnetje. De kinderen kregen een hand van Sinterklaas en zak vol snoep van de Pieten. Zelfs de act met een hoofdrol voor de brandweer was alleraardigst. De kinderen hadden een topmiddag en die van mij was ook best leuk.

De week daarna hadden we Sinterklaasmiddag bij de vader van Wendy. Er zou  een hulpsinterklaas komen. Vanwege ervaringen in het verleden met oersaaie Sinterklazen verwachtte ik daar ook niet veel van. Maar dit jaar zit alles mee. Sinterklaas bleek een heel gezellig en humoristisch type te zijn vol grapjes voor kleine mensen en voor grote mensen. De kinderen waren niet bang en gingen allemaal op schoot. Van de volwassenen moest niet ik maar mijn zwager op schoot bij Sinterklaas om een standje te krijgen en een liedje te zingen en hij had ook nog eens drie zwarte pieten bij zich die het huis op stelten zetten. De borrel daarna met de volwassenen was ook heel gezellig. Kortom wederom een geslaagde middag.

En zo zie je maar. Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst maar dan positief. Zelfs Sinterklaas kan meevallen ook als je er niet veel van verwacht. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je niet in je eigen vooroordelen en negatieve gedachten blijft hangen. Dat geldt voor veel dingen. Ieder van ons heeft zijn muizenissen en kan door ervaringen uit het verleden een negatieve connotatie hebben bij taken of gebeurtenissen. Laat je er niet door weerhouden. Je weet soms niet wat je mist en wat voor plezier je jezelf ontzegt.

Vanavond is het pakjesavond. Ik wens iedereen, die Sinterklaas viert, een leuke avond toe. Ik heb er zin in.

One thought on “Het heerlijk avondje is gekomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog

Onze directeur Niels maakt je graag deelgenoot van zijn ervaringen met de zorg.

Uitgelicht

Nieuws, events, zorginnovaties, zorgprogramma’s en meer.

Contact

Heb je een vraag of verzoek voor informatie, publicaties of logo’s?